Pár óra alatt homokos tengerpartra szeretne érni? Számos kitűnő homokos strand várja Önt Horvátországban is, így mindenképpen érdemes déli szomszédunkhoz tervezni a nyaralást, vagy akár a hosszú hétvégét is, hiszen nincs is annál jobb, mint a finom meleg homokról besétálni a hűvös habokba. Arról nem is beszélve, hogy egy (vagy több) kisgyerekkel sokkal kellemesebb így a nyaralás, hiszen a homokos partok általában sekély vizűek, és épp ezért könnyebben fel is melegszenek. Ugyan Horvátországban nem ez a legjellemzőbb parttípus, de azért mindenütt lehet találni aprókavicsos vagy épp homokos strandokat – kis utánajárással. Íme, 9 közeli úti cél, ahol biztosan találunk kedvünk való homokos partszakaszt.

Rab-sziget, Kampor

Kampor Rab északnyugati részén fekvő település, amelynek két oldalát is a tenger nyaldossa. Vadregényes környék, de könnyen megközelíthető, hiszen Lopar és Rab városától is csupán néhány km-re fekszik. Kiváló helyszín túrázóknak és kerékpárosoknak is, mert a Dundo természetvédelmi területen található.

Mali Losinj – Cikat

A Cikat öböl mélyén hűs fenyőerdők ölelésében vár ránk a kellemes, homokos partszakasz. A nagy forróságban ezek az árnyas szakaszok igen értékesek, így érdemes korán kiéri a partra, ha jó helyet szeretnénk foglalni magunknak. A strand kisgyerekkel is ideális, hiszen szinte végig finom homokkal borított és lassan mélyülő parton található.

mali_losinj

Mali Losinj

Krk-sziget, Šilo

Krk igazán bővelkedik kellemes strandokban, Šilo strandja például annyira népszerű, hogy a környező kikötőkből rendszeresen indítanak hajókat a Šilo öbölbe. Ha a strandolás után megszomjaznánk, kiváló program felhajózni Vrbnik falucskába – borozni egyet.

Krk sziget, Malinska – Rupa

Malinska egy kedves, nyugis kisváros Krk sziget észak-nyugati partján. A kisgyerekkel a szigetre érkező számára ideális helyszín, hiszen minden szolgáltatás könnyen elérhető és lassan mélyülő, homokos strand is várja őket.

krk_sziget

Krk sziget partja

Krk-sziget, Klimno

Klimno egy igazi gyöngyszem az Adrián. A jól megközelíthető, de mindössze 115 lakosú romantikus kis település szinte érintetlen természeti környezetben található, és a strandja is kristálytiszta, ráadásul buja növényzet díszíti partját. Védett, sekély, meleg vizű öblei a családosok számára kitűnő fürdőzési lehetőségeket kínálnak.

Rab-sziget

Rab sziget fővárosa igazi romantikus, andalgós középkori helyszín, csodás kilátással a várost övező sétányról. A település körül több homokos strand és öblöcske is található, így nagyszerű választás azoknak, aki délelőtt várost nézni, délután pedig strandolni szeretnének.

rab_sziget_strand

Rab szigeti strand

Kvarner-öböl, Novi Vinodolski

Novi Vinodolski egészen közel van a magyar határhoz, így akár egy hosszú hétvégéhez is kiváló úti cél. Kicsi település, de hangulatos óvárosa van. Legnagyobb strandja, a kék zászlós Lisanj, amely leginkább homokos, néhol sziklás. Régóta kedvelt üdülőhely, érdekesség, hogy az első nyilvános strandja 1878-ban épült ki.

Kvarner-öböl, Crikvenica

Crikvenica az egyik legjobb választás egy hétvégi kiruccanáshoz, hiszen ez a Magyarországhoz legközelebb eső tengerparti riviéra. A letenyei határtól mindössze 270 kilométerre található, és szinte végig autópályán haladhatunk. Hosszú, strandokkal és korzókkal tarkított partszakasza végig jól felszerelt és számos sportolási, szórakozási, strandolási lehetőséget kínál.

Isztria, Medulin

Medulin régen pici halásztelepülés volt, de mostanra valódi üdülőparadicsommá nőtte ki magát. A város egyik legszebb strandja a Bijeca, amely lassan mélyülő, homokos parttal várja nyaralókat. A legigényesebb turisták is jó érezhetik magukat, hiszen a jól kiépített strandon éttermek, kávézók, bazársor és csúszdák is várják a szórakozni vágyókat.

 

Ha szeretné kiszámolni, mennyibe fog kerülni az autópályadíj útiköltsége az áhított homokos tengerpartig, akkor kattintson ide: Útiköltség kalkulátor