A tágas sziget kitűnő infrastruktúrája és csodaszép természeti adottságai miatt tökéletes hely az aktív nyaralás szerelmeseinek. Ráadásul Brac autópályán és komppal könnyen megközelíthető. Nézze meg autópálya- és kompdíj-kalkulátorunkkal, mennyibe is kerül majd eljutni Brac szigetre.

Fedezze fel a híres mészkőbányákat

Brac kiváló minőségű mészkővel rendelkezik, amelyet Brac márványának is neveznek. A világ számos híres és fontos épületét díszíti: ebből épült a berlini Reichstag, a washingtoni Fehér Ház, a spliti Diokletianus-palota, a bécsi parlament, és számos palotát építtettek belőle Velencében is. Leghíresebb kőfaragó települése Pucisca, és itt található a legnagyobb működő kőbánya is. Érdemes megtekinteni a régi kőbányákat a mai Splitska-Postira környékén.

Igazi középkori hangulat

A Konoba Tomicban valódi, hamisítatlan középkori lakomát csaphatunk, ha megéheztünk kirándulás közben. Ha pedig Bol településen járunk, mindenképp nézzük meg a helyi dominikánus kolostort is, mert ez Horvátország egyik legcsodásabb szentélye. Supetar, Brac sziget központi települése igazi mediterrán hangulatú város, amely nagyon sok középkori látnivalóval rendelkezik, ezek főleg a Főtéren, illetve a Szent Miklós-félszigeten található. A sziget legmagasabb csúcsára, a Vidova gora felé vezető úton keresztül közelíthetjük meg Brac egyik legérdekesebb látnivalóját, a híres Blaca kolostort, amit a törökök elől menekülő glagolita szervezetesek építettek. A kolostor most múzeumként működik, érdemes megtekinteni, mert mai napig Brac egyik legszebb látnivalója.

bol_temploma

Bol temploma

Zlatni Rat talán a világ legszebb strandja

A horvát utazási irodák egyik leggyakrabban mutogatott, turistacsalogató fotója egy mélyen a tengerbe nyúló, homokos földnyelvről készült. Ez Zlati Rat, amely a maga nemében valóban lenyűgöző.

zlatni_rat_beach

Zlatni Rat beach

A keskeny földsávot két oldalról is türkiz tenger habjai nyaldossák, és kellemes beach-hangulat uralkodik reggeltől késő estig. A strandoláshoz érdemes napernyővel felszerekezve érkezni, mert a homokos fövenyen egyáltalán nincs más árnyat adó tereptárgy vagy növényzet, és a nap egész nap hatalmas erővel tűz.

Zlatni Rat beach

Zlatni Rat beach