Dubrovnik Horvátország egyik legfontosabb turistaközpontja, és emellett az egyik legszebb városa is, nem csoda hát, hogy népszerű nyaralási úti cél. Budapesthez körülbelül 800 kilométer távolságra található, Horvátország déli részén. Ha ki akarja számolni, mennyibe fog kerülni az autópályadíj, kattintson ide: Útiköltség kalkulátor

Divatos nyaralóhely

Dubrovnik középköri hangulata ellenére – vagy talán épp azért -, Horvátország és talán az egész Mediterránium legmenőbb helye lett. Olyan hírességek kedvelt pihenőhelye, mint Bernie Ecclestone, Giorgio Armani vagy Bill Gates. A kikötőben lélegzetelállító jachtokat, hajókat csodálhatunk meg, és ha arra van igényünk, sokcsillagos luxushotelekben is pihenhetünk, akár valamelyik szár mellett napozva. Az éjszakai szórakozóhelyek is számos élményt kínálnak a bulizni vágyó közönségnek. A félhomályos kiskocsmáktól kezdve a luxusbárokig és diszkókig mindenki megtalálhatja a stílusához – no és a pénztárcájához illőt.

dubrovnik_strand_600x400

Dubrovnik, strand

Dubrovnik hangulatos óvárosa

Aki itt nyaral, annak mindenképp szánnia kell egy napot Dubrovnik óvárosára! Romantikus élmény napnyugat után sétálgatni a sokszáz éves épületek és az óváros monumentális, erődítményszerű építészetei remekművei között. Izgalmas program lehet a piac, ahol az ajándéktárgyaktól kezdve a mediterrán finomságokig mindent megtalálhatunk. Az óvárosban lévő látványosságok nagy része ingyenesen látogatható, de több műemlék megtekintésért fizetni kell. 2018-ban az alábbi árak az irányadóak:

Dubrovnik, piac

Dubrovnik, piac

Belépőjegy árak 2018

  • Sponza palota: 20 kuna Várfal belépő: gyerek 30 kuna, felnőtt 150 kuna
  • Katedrális: gyerek 20 kuna, felnőtt 70 kuna
  • Lanovka: gyerek 50 kuna, felnőtt 120 kuna
  • Trónok harca túra: 54 euró

Kellemes idő szinte egész évben

A mediterrán klímának köszönhetően különösen élvezetes, és persze nagyon hosszú a nyaralószezon: kora márciustól, október végéig kellemes meleg van, így Dubrovnik – ha a fürdőzésre nem is mindig -, de tavaszi, őszi kirándulásokra is tökéletes.

Gyerekkel is kiváló úti cél

Dubrovnik nagyszerű lehetőségeket kínál a családdal érkezőknek is. Kicsikkel legjobb megoldás a Banje strand közelében megszállni, mert a strand közepesen lassan mélyül, van ahol kavicsos, máshol homokos. Ha szeretik a mászóvárakat, akkor pedig irány a Lopud félsziget! A lassan mélyülő parton több gumiváras strand várja a kicsiket. A szintén homokos stranddal rendelkező Igalo alig 50 kilométerre van a várostól, érdemes kiruccanni, nagyon szép. Ha ezt is meguntuk, fedezzük fel Tivat jól kiépített strandjait is! Azt bátran kijelenthetjük: Dubrovnikban senki sem fog unatkozni!