A horvát autópályadíjak újra drágábbak lesznek: az áprilisi ötszázalékos emelkedést július 1-jétől újabb, átlagosan tíz százalékos drágulás követi. A magasabb díjak csak a turisztikai főszezonban, azaz július 1-jétől szeptember 30-ig érvényesek, ezután ismét a 2017. április 3-án életbe lépett árszabás szerint kell fizetnünk az autópálya-használatért. A drágulás mértéke általában 10%-os, de érdemes pontosan utánanéznünk, hogy a minket érintő szakaszok díja hogyan változik, mert az emelkedés mértéke nem egységes.

A tervezet szerinti módosítások után néhány népszerű szakasz díja a következőképp alakul

A Zágráb-Split közötti autópálya-szakasz díja 181 kuna helyett 199 kuna (azaz 8283 forint) lesz. A Zágráb-Rijeka távot 70 kuna helyett 77 kuna (3205 forint) díj befizetéséért cserébe autózhatjuk végig.

Aki az ország keleti feléből utazik az Adriára és Drávaszabolcsnál vagy Udvarnál lépi át a határt, és ebből kifolyólag Eszéknél hajt fel az autópályára, az Zágrábig a jelenlegi 122 kuna helyett, most 134 kunát fog fizetni.

Az autópályaszakaszok egy részén nem emelkednek az autópályadíjak, míg máshol tíz százalék feletti is lehet a növekedés. Nézze meg autópályadíj-kalkulátorunk segítségével, Önnek mennyibe kerül majd a horvátországi autózás.

Horvát autópálya fizetőkapu

Horvát autópálya fizetőkapu

Vannak még homályos pontok, illetve díjak

Azt, például, hogy pontosan mennyibe fog kerülni a magyar határtól a Zágrábig tartó autópálya-szakasz (Gorican-Zágráb) díja, még a horvát autópálya-beruházásokat kezelő vállalat sem tudja, mert az árakat a kormány szabja majd meg.

Előzze meg a sort és a sorban állást!

Az fizetőkapuknál érdemes a bankkártyás fizetési módot választani. A legtöbb fizetőkapunál önkiszolgáló módon, egy érintéssel is fizethet, így valóban egyetlen pillanat alatt rendezheti a díjat. Fizetés előtt a bankkártyát készítse elő, majd érintse oda az terminálhoz, és már folytathatja is az útját.