Homokos tengerpartot keres Horvátországban, mert kisgyerekkel indul nyaralni? Horvátországban mindenütt gyönyörű a tenger, de igazi beach-élményt sok utazó számára csak a finom, puha homokkal borított partok nyújtanak. Noha déli szomszédunknál nem ez a legjellemzőbb parttípus, azért az ilyesmit óhajtók is megtalálhatják a számításukat.  A homokos partok általában sekély vízűek, és épp ezért könnyebben fel is melegszenek, gy a fázósak és a kisgyerekkel érkezők is kellemesen érezhetik magukat. Arra azonban számítani kell, hogy ezeken a strandokon kevesebb árnyékot találunk, hiszen nincsenek árnyat adó sziklák, és a pínearedők is távolabb vannak a víztől. De ez nem áthidalhatatlan probléma, mert egy egyszerűbb napernyő vagy nap- és szél ellen védő félsátor szinte minden szupermarketben, illetve strandárusnál megvásárolható. A nagyobb homokos strandok közül mutatjuk meg most azt a négyet, amelyek szerintünk a legjobbak.

Medulin – Bijeca homokos strand

Medulin kis halásztelepülés volt, amely az turizmus fellendülésével igazi üdülőparadicsommá nőtte ki magát. A Bijeca strand lassan mélyülő, homokos parttal várja a kisgyermekkel érkezőket. A jól kiépített strandon, éttermek, kávézók, bazársor és csúszdák is vannak.

Krk sziget, Malinska – Rupa homokos strand

Malinska nyugodt kisváros a sziget észak-nyugati partján. Többek között lassan mélyülő, homokos strand is várja a családos nyaralókat.

Nin – a Ninska Laguna homokos strandja

Nin híres a homokos strandjairól, hiszen szinte körbeveszik a várost. A legnagyobb a 3 km hosszan elnyúló Ninska Laguna, (Kraljicina strand). Kitűnő választás gyerekekkel, mert tenger meleg, és kitűnő szórakozás a közelében található fekete gyógysarat is kipróbálni.

Mali Losinj – Cikat homokos strand

A Cikat öböl mélyén találjuk ezt a kellemes, homokos strandot, az autós kemping előtt. A partot hűs fenyőerdő övezi, ahová el tudunk menekülni a nagy forróság elől. A part szinte végig finom homokkal borított és lassan mélyül, így kisgyerekkel ideális. A sportrajongók is megtalálhatják számításukat, bérelhetünk kis csónakot, kajakot és beiratkozhatunk a helyi búváriskolába, ahol búvárfelszerelést bérelhetünk. Kis szerencsével láthatjuk a környék vizeinek legnagyobb sztárjait, a gyakran felbukkanó delfincsapatokat is.