Aki az Adria egyik legszebb és legnépszerűbb üdülőhelyét keresi, annak jó választás Mali Losinj. A Cres szigetből kinyúló Losinj félszigetre 7-8 óra alatt juthatunk el, a forgalomtól és a kompközlekedéstől függően. Krkig autópályán és a Krk hídon keresztül vezet az út, majd ezt követően a Krk, illetve Cres sziget között közlekedő kompra szállunk, ahonnan autóút vezet a Losinj félszigetre. Az útiköltséget könnyedén megtudhatja kalkulátorunk segítségével.

Izgalmas főváros

A „kis falu”, Mali Lošinj odáig fejlődött, hogy mára az Adria egyik legfőbb idegenforgalmi úti célja, és kiváló szolgáltatásairól számos idegenforgalmi szervezet díjai és elismerései tanúskodnak. A mai utazó rácsodálkozhat a sziget két legfontosabb városának nevére, ugyanis furcsának tűnhet, hogy a jóval nagyobb Mali Losinj neve jelenti azt, hogy Kis Losinj, a nagyobb területtel rendelkező település pedig a Nagy Losinj, azaz a Veli Losinj nevet viseli. Nem volt ez mindig így. A XV. század közepéig Veli Losinj (Nagy Losinj) volt a legnagyobb település, majd Mali Losinj lett a központ.

A sziget egyik legizgalmasabb színfoltja Mali Losinj, az északi oldalon, és ma már a sziget legnagyobb települése, illetve Lošinj sziget fővárosa, a Kvarner nyugati részének közigazgatási, kulturális és gazdasági központja. Mivel kulcsfontosságú területen, a lošinji öböl déli részén helyezkedik el, korán jelentős tengerészeti és kereskedelmi központtá vált, és miután felfedezték a sziget klímájának jótékony egészségügyi hatásait, új fejezet nyílt Mali Lošinj történelmében. Lakosainak száma a sziget összlakosságának legjelentősebb részét adja.

mali_losinj

Mali Losinj főtere

Irány Mali Losinj – vesse bele magát a nyaralásba!

Mali Losinjban ehhez minden adott. Gyönyörű tenger, éttermek, parkok, kávézók, játszóterek, szórakozási lehetőségek végtelen sora várja az utazót. A Cikat strand a Cikat öböl mélyén fekszik, közvetlenül az autós kemping előtt. Különös vonzerejét lassan mélyülő és homokos partvonala, illetve az öblöt körbevevő fenyőerdő adja, ahová el tudunk menekülni a déli forróság elől. Számos sportolási lehetőséget kínál: bérelhetünk kis csónakot, kajakot és van egy búváriskola is, ahol belekóstolhatunk a merülés szépségeibe.

A következő öbölben találjuk a Veli Zal strandot, amely a félszigeten elsőként nyerte a Kék Zászló minősítést. Ez jóval kisebb strand, mint a Cikat, és álomszép apró kavicsos, tiszta partja van. Napernyőt és ágyat is lehet bérelni, illetve éttermet is találhatunk a part mellett.

Ha igazi, pezsdítő nyaralásra vágyik, Mali Losinjt Önnek találták ki!