Az Adria partvonalán gyakran megesik, hogy a tengert csak hosszú lépcsőmászás után érjük el, vagy, hogy egy-egy izgalmasabb strand megközelítéséhez sziklákon kell mászkálni. Nem mindenki vágyik azonban ilyen túrákra, sőt, az is előfordulhat, hogy egyszerre akarjuk élvezni a városi nyüzsgést és a tengerparti strandolást. Szerencsére a nagyobb városoknak is megvan a maguk strandja, ezeket a könnyebb megközelíthetőség kedvéért lebetonozták, és lépcsőkön lehet bejutni a vízbe. Kétségtelen, hogy egy betonos part nem ugyanazt a természetközeli élményt nyújtja, mint a kavicsos vagy a sziklás változat, de cserébe jó infrastruktúrával rendelkező és könnyen megközelíthető strandokat találunk. Aki tehát minden kényelemmel felszerelt tengerpartot keres, válogasson bátran az alábbiakból.

Vodice – Plava plaza strand

A Kék zászló kitüntetést viselő Plava plaza strand Vodicében található, és Horvátország egyik leghosszabb sekély vizű kavicsos strandja: 4 km hosszú, egészen Tribunjig húzódik. Különlegesen kellemessé teszi, hogy a kavicsos strandot teljes hosszában fenyőerdő határolja. Kitűnő az infrastruktúrája is: számos étel-és italbár, sőt búvár-és vitorlás iskola is vár minket. A sekély part ideális úti cél valamennyi nemzedék számára.

Umag – Aurora strand

Az Aurora strand kiváló minőségét a Kék Zászló minősítés jelzi.  A tengert kényelmesen, lépcsős lejárókon közelíthetjük meg, és a parton közvetlenül nincsenek fák, de a kissé feljebb már találhatunk árnyas részeket. Umagtól 2 km-re, a tengerparti Katoro üdülőhelyen található, és betonozott partján minden a nyaralók kényelmét szolgálja: rengeteg szék, napernyő és vízi sport felszerelés árusok és kölcsönzők várnak minket.

Opatija – városi strand

A boldog békeidők hangulatát őrző város déli partján élvezhetjük a hatalmas városi strandot, amelynek nagy része betonozott. A parton természetesen minden kényelem a miénk lehet: napernyőt és nyugágyat is bérelhetünk, ha úri módon szeretnénk pihenni, napozni. A betonozott partról itt is lépcsőkön keresztül jutunk a tengerbe. A strand különlegessége, hogy kiépítettek két hullám formájú ívet, ahol a tenger vize gyorsabban felmelegszik. Kitűnő pancsolóhelyszín ez a gyerekeknek.

Makarska Riviéra – Brela

Igazi vakító, hófehér kavicsos part, és türkizkék tenger vár minket a Makarska Riviérán. A gyönyörű 60 kilométeres partszakasz Split és Dubrovnik közötti part menti főúton haladva Omiš után kezdődik, és szállodák sora jelzi, hogy igazi turistaparadicsomban járunk. A legjobb strand ezen a részen a brelai kavicsos part, de csodás fürdőhelyeket találunk Makarskától 3 kilométerre, délre, és a Drvenik és Zaostrog közötti részeken is.

Mali Losinj – Veli Zal strand

Ez a csodás strand a sziget Napos Öbölben (Suncana uvala) található, és kiváló minőségét a Kék zászló minősítés jelzi. Picit messzebb van a városközponttól, de a felszereltsége miatt mégis illik felsorolásunkba. A tengert egy árnyas sétány övezi, és kellemes, lassan mélyülő kavicsos partja miatt kifejezetten közkedvelt a kisgyermekkel érkezők számára.  A strandon és a sétány mellett mindent megtalálunk, ami a kényelmet és a szórakozást szolgálja: napágyak éttermek, italbárok, tusolók, röplabdapálya, teke és vízi sportok várják a vendégeket.

Medulin – Bijeca strand

Medulin kis halásztelepülés volt, amely az turizmus fellendülésével igazi üdülőparadicsommá nőtte ki magát. A Bijecán a part szinte végig finom homokkal borított és lassan mélyül, így kisgyerekkel ideális. A jól kiépített strandon, éttermek, kávézók, bazársor és csúszdák is vannak.

Split – Bačvice strand

Split leghíresebb fürdőhelye minden bizonnyal a Bačvice strand, amely sekély homokos partjával ideális nyaralóhely, főleg gyermekes családoknak. A családias tengerparti üdülőhelyen minden megtalálható, ami egy kényelmes és élményekben gazdag nyaraláshoz kell. A Bačvice a picigin labdajátékról is híres, amely egy egyedülálló dalmát sport, látványos akrobatikus ugrássokkal, és az a lényege, hogy a játékosok megpróbálják megakadályozni, hogy a picigin nevű kis labda megérintse a vizet.

Nézze meg útiköltség-kalkulátorunk segítségével, hogy mennyibe fog kerülni az utazás az autópályadíjakkal és a kompdíjakkal együtt!